Jestem dietetykiem klinicznym oraz psychodietetykiem.
Ukończyłam Niepubliczną Wyższą Szkołę Medyczną na kierunku dietetyka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu na kierunku dietetyka i żywienie człowieka oraz studia podyplomowe z Psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu.
Doświadczenie kliniczne zdobywałam m.i. na Oddziale Pediatrycznym oraz Neonatologicznym w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym we Wrocławiu, w Poradni diabetologicznej Wojewódzkiego Zespołu Specjalistycznej Opieki Zdrowotnej oraz w trakcie prywatnej praktyki dietetycznej na terenie Szpitala im. Świętej Jadwigi Śląskiej w Trzebnicy.
Proces nieustannego kształcenia się ma szczególne znaczenie w obszarze dietetyki. Z tego powodu uczestniczę w licznych szkoleniach i konferencjach z tej dziedziny, w szczególności związanych z tematyką prewencji i dietoterapii chorób cywilizacyjnych.